Mrkvíno siciliáno

podle Katky a Vlada Martinkových

Těsto:

6 vajec

400g krupicového cukru

400ml oleje

250g rozmačkaného banánu

250g jemně nastrouhané mrkve

400g polohrubé mouky

1 prdopeč

1 lžička sody bikarbony

1 lžíce mleté skořice 

150g mix mletých ořechů( co dům dá)

- - -

Krém:

2x mascarpone

2x žloutek

cukr krupice (dle chuti)

šťáva z limetky (Pozor, musí být sicilská!!!)

limetková kůra

- - -

Postup 

Vejce s cukrem vyšlehat do pěny,přidat olej.

Banán,mrkev,ořechy a vše suché přimíchat. 

Vylít na plech,peč cca 35 min na 175 °C. Po vychladnutí rozřízni podlélně,potři marmeládou a na vrch rozetři  2 mascarpone vyšlehané s 2 žloutky,cukrem(podle chuti) a šťávou z limetky. Lehce zasypeme limetkovou kúrou.

20210620_125856.jpg