top of page

Turkovický koláč
Obnovené tradiční klání turkovických mistrů pečení
Mrkvíno siciliáno
podle Katky a Vlada Martinkových
Těsto:
6 vajec
400g krupicového cukru
400ml oleje
250g rozmačkaného banánu
250g jemně nastrouhané mrkve
400g polohrubé mouky
1 prdopeč
1 lžička sody bikarbony
1 lžíce mleté skořice
150g mix mletých ořechů( co dům dá)
- - -
Krém:
2x mascarpone
2x žloutek
cukr krupice (dle chuti)
šťáva z limetky (Pozor, musí být sicilská!!!)
limetková kůra
- - -
Postup
Vejce s cukrem vyšlehat do pěny,přidat olej.
Banán,mrkev,ořechy a vše suché přimíchat.
Vylít na plech,peč cca 35 min na 175 °C. Po vychladnutí rozřízni podlélně,potři marmeládou a na vrch rozetři 2 mascarpone vyšlehané s 2 žloutky,cukrem(podle chuti) a šťávou z limetky. Lehce zasypeme limetkovou kúrou.

bottom of page