top of page

Turkovický koláč
Obnovené tradiční klání turkovických mistrů pečení
Hrc-prc koláč
podle Marušky Vaňkové
Těsto:
1,5 hrnku celozrnné mouky
1 hrnek tmavého cukru
1/2 litru mléka
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
2 vejce
- - -
Vrchní část
4 konzervy mandarinek
2 vanilkové pudingy bez vaření - za studena (Dr. Öttker)
2x250ml šlehačky 31% (Kunín)
2 ztuhovače šlehačky
- - -
Mouku, cukr, olej, mléko, vejce a prášek do pečiva promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 160 stupních asi půl hodiny.
Do mísy dáme šťávu z mandarinek, šlehačku, ztužovač a puding, zaklopíme a několikrát zahrkáme (zatřeseme) - odtud název HRC-PRC, do směsi přidáme mandarinky a naneseme na vychladlou buchtu. Ozdobíme čokoládou nebo čokoládovými bobečky.

bottom of page