Hrc-prc koláč

podle Marušky Vaňkové

Těsto:

1,5 hrnku celozrnné mouky

1 hrnek tmavého cukru

1/2 litru mléka

1 prášek do pečiva

1/2 hrnku oleje

2 vejce

- - -

Vrchní část

4 konzervy mandarinek

2 vanilkové pudingy bez vaření - za studena (Dr. Öttker)

2x250ml šlehačky 31% (Kunín)

2 ztuhovače šlehačky

- - -

Mouku, cukr, olej, mléko, vejce a prášek do pečiva promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 160 stupních asi půl hodiny.

Do mísy dáme šťávu z mandarinek, šlehačku, ztužovač a puding, zaklopíme a několikrát zahrkáme (zatřeseme) - odtud název HRC-PRC, do směsi přidáme mandarinky a naneseme na vychladlou buchtu. Ozdobíme čokoládou nebo čokoládovými bobečky. 

R_03_2019_1.jpg